ייעוץ ארגוני במשרדי עורכי דין ובמשרדי רואי חשבון
הפיכת תהליך העבודה והמכירה במשרדי עורכי דין ורואי חשבון – תהליך ממוקד תוצאות לשיפור והעלאת הרווחיות העיסקית
אני מוכר? אני יעיל? המוצר שלי מתאים לשוק? מה אני לא עושה נכון?שאלות חשובות אלו עולות במסגרת פעילות של מאות משרדים פרופסיונאליים בישראל.
מידי שנה, אנו עובדים עם עשרות משרדים המתמודדים מידי יום עם מציאות תחרותית ומורכבת בעולם עיסקי זה.
במסגרת פעילותי עם עסקים קטנים ובינוניים– עסקים של אדם אחד ועד עשרות עובדים, פונים אליי לקוחות בנושא המיתון ותהליכי ההתייעלות הנדרשים כיום מכל בעל חברה או עסק.
בעלי עסקים רבים חשים כי הם נכנסים לתקופות תחרות וכתוצאה מכך אינם יכולים לצפות את הרווחיות העיסקית שלהם לטווח ארוך. לא מצליחים להביא לקוחות חדשים בקצב הנדרש ומצד שני ההוצאות בעסקים ממשיכות לתפוח.
מנהלים ובעלי עסקים רבים שואלים את עצמם: כיצד עליי להתנהל? האם עליי לפטר עובדים? האם עליי לפנות לנישות חדשות? האם קמו לי המון מתחרים חדשים?
התוצאה המיידית בתחושה מסוג זה היא סוג של קיפאון. קיפאון עיסקי, קיפאון במכירות- וכמו כל נבואה שמגשימה את עצמה כשאדם חש קיפאון וחוסר מסוגלות להניע לתהליכים- הוא משמר את המצב ואף לעיתים נמצא בתהליך של התדרדרות בעל כורחו.
עסקים שחשו שעד היום עבדו יפה, והיו רווחיים לא מבינים מדוע העסקים לא משגשגים, להיפך מדובר על נסיגה בהכנסות של חמש שנים אחורה.
במצבים מסוג זה, ואם אתה כבעל עסק חש כך- אני ממליצה להתחיל לפעול וכמה שיותר מהר.
במסגרת פעילות מסודרת, ממוקדת וקבועה ניתן לקדם מבחינה עיסקית את הפעילות ולהניע לפתיחת ערוצי שיווק ומכירה. חשוב כמובן , במקביל, להתייעל ולחסוך במקומות שבהם ניתן.
ייעוץ ארגוני למשרדי עורכי דין ומשרדי רואי חשבון
הנעת עובדים במשרדים פרופסיונלים במסגרת עבודתי כיועצת ארגונית, אני מלווה בעיקר משרדים פרוספינוליים העוסקים בתחום מקצועי כזה או אחר.
ניתן להבחין כי, ברוב המשרדים המקצועיים בישראל עובדים מנהלים/ בעלים/ שותפים שניחונו בתכונות מקצועיות ואישיוות גבוהות ורלוונטיות לצורך הבאת לקוחות למשרד.
בין אם מדובר במשרד רואי חשבון או במשרד עורכי דין הנטייה החשובה ביותר הנראית לעין היא כמובן, התחום המקצועי. במידה ואתם איש מקצוע, מנוסה, חכם אשר סיים את לימודיו ועשה התמחות משמעותית וחשובה והצליח ליישם את הנלמד ולפתוח משרד עצמאי.
בבחינה מדוקדקת, נגלה, כי מרבית מקימי המשרדים, הקימו את משרדיהם מיד לאחר סיום לימודיהם או שנים מעטות לאחר מכן.
מיעוט בעלי המשרדים חוו והתנסו בתהליכי ניהול עובדים לאורך שנים. כתוצאה מכך נוצר פער אדיר בין היכולת המקצועית של אותו בעל משרד, לבין המיומנויות הניהוליות של אותו מעסיק.
בדרך כלל, מיומנויות אלו מתפתחות במהלך העבודה. בעיקר בנושאי ניהול, חניכה, ליווי, גיוס עובדים, ווכיוצא בזה בהתאם לדרישות משרד קטן או בינוני או כל מערך עובדים בתחומים הנזכרים לעי"ל.
ברגע שהמשרד גדל, מתחילים כמובן מה לעשות? מתחילים לגייס עובדים זוטרים/ פקידים/ מתמחים וכולי…כתוצאה מכך, כשאני מתחילה ללוות משרד, אני נתקלת במקרים רבים באנשים נבונים ומוכשרים מאוד אשר חווים תסכול רב בכל הנוגע לניהול עובדים.
כתוצאה מכך, סובלים מתחלופת עובדים אשר יוצרת תחושה של חוסר יציבות במשרד, הן בשירות הפנימי שלו והן בשירות החיצוני הניתן לללקוחות המשרד.
המנהלים, בעלי המשרד נאלצים לספוג עלויות רבות וכשלים בטיפול בתיקים כתוצאה ממצב זה. יש לכך, השלכות חמורות לאורך שנים על היכולת של המשרד לצמוח, להתרחב, להתפתח ולבנות תהליכי עבודה רלוונטיים לשנים רבות קדימה.
אנו ממליצים לכם, במידה ואתם בעלי משרד פרופסיונאלי לקבוע איתי פגישה לצורך תהליכי חשיבה ויישום של תהליכי העבודה הניהוליים במשרדכם בתחומי שותפים, מיזוגים, בחינת תהליכי עבודה, תהליכי התייעלות ארגונית ובתהליכי מכירה.
לקביעת פגישה של ייעוץ ארגוני לעורכי דין – צרו איתנו קשר.